Σημαντικά μειωμένος σε σχέση με πέρυσι θα είναι ο αριθμός των υποψηφίων από το νομό Καρδίτσας που θα πάρουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Συγκεκριμένα με την ολοκλήρωση της υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής από πλευράς μαθητών και με βάση τα στοιχεία που μας παρείχε η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συνολικά φέτος θα εξεταστούν 893 μαθητές όταν ο αντίστοιχος αριθμός πέρυσι ήταν 1012. Που σημαίνει ότι στις αίθουσες θα μπουν προς εξέταση 119 λιγότερα ήτοι περισσότερα από τρία τμήματα.
Η μείωση πέρα από σημαντική είναι και ενδεικτική της τάσης μείωσης του μαθητικού δυναμικού του νομού, ως απόρροια του δημογραφικού προβλήματος.
Τα φετινά στοιχεία
Σε ότι αφορά τώρα στα στατιστικά στοιχεία της φετινής χρονιάς, από τα ΓΕΛ του νομού θα πάρουν μέρος στις εξετάσεις 656 μαθήτριες και μαθητές (748 πέρυσι). Από αυτά τα παιδιά 14 θα δώσουν προφορικά εξετάσεις, ενώ 546 ολοκληρώνουν φέτος το Λύκειο και οι υπόλοιποι είναι απόφοιτοι παρελθόντων ετών.
Από τα ΕΠΑΛ θα πάρουν μέρος συνολικά 237 υποψήφιοι (264 πέρυσι), εκ των οποίων 12 θα εξεταστούν προφορικά. Οι 190 είναι φετινοί απόφοιτοι ενώ οι υπόλοιποι παρελθόντων ετών.

karditsalive.net