Ξεκίνησαν και εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς καθημερινά παρεμβάσεις καθαρισμού του οδοστρώματος και των πρανών στο ορεινό οδικό δίκτυο του Νομού Καρδίτσας.
Όπως δήλωσε στο KarditsaLive.Net o Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, πρόκειται για έργα που υλοποιεί με πρωτοβουλίας της η Περιφερειακή Ενότητα τα οποία επιβάλλονταν μετά τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις, καθώς σε πολλά σημεία υπήρξαν προσχώσεις, αλλά έγιναν και κατολισθήσεις που εγκυμονούσαν κινδύνους ατυχημάτων.
Επίσης, κατά περίπτωση καθαρίζονται και οι προσβάσεις σε υπαίθριους χώρους αναψυχής η σε Εκκλησάκια, αφού ιδιαίτερα τον Αύγουστο, πολλά από αυτά γιορτάζουν και δέχονται πολλούς ετεροδημότες και επισκέπτες από τα γειτονικά χωριά.
Να σημειωθεί ότι σήμερα Πέμπτη (16/7), μηχανήματα (γκρέηντερ και εκσκαφείς) της Π.Ε. Καρδίτσας εκτελούσαν εργασίες κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου Ραχούλα - Αμάραντος – Σαραντάπορο – Νεράϊδα, ενώ τις τελευταίες ημέρες - όπως μας είπε ο κ. Νούσιος - άλλα μηχανήματα της Π.Ε. εκτελούσαν παρόμοιες εργασίες στην περιοχή της Αργιθέας.
Οι εργασίες θα συνεχιστούν εντατικά μέχρι να αποκατασταθούν όλες οι προσχώσεις και να καθαριστεί καλά το οδικό δίκτυο στα ορεινά.
Στο μεταξύ σε στάδιο υλοποίησης εισέρχονται άμεσα δυο μεγάλα οδικά έργα στην περιοχή Καρδίτσα – Σαραντάπορο – Νεράϊδα - Καρπενήσι.
Όπως επισήμανε στο KarditsaLive.Net ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Δημήτρης Κουτρομάνος, μέσα στις επόμενες ημέρες υπογράφονται οι συμβάσεις για την κατασκευή του οδικού Τμήματος Νεράϊδα – Τριφύλλα Ευρυτανίας προς Καρπενήσι προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και για την αποκατάσταση του οδικού Τμήματος Σαραντάπορο – Νεράιδα προϋπολογισμού 981.500 ευρώ.
Και στα δυο έργα έχουν αναδειχθεί Ανάδοχοι, αναμένεται άμεσα η ολοκλήρωση των προσυμβατικών ελέγχων και μέχρι τέλος Αυγούστου θα ξεκινήσει η υλοποίησή τους.

Φώτης Καραγιάννης (KarditsaLive.Net)