Στη λίμνη Πλαστήρα θα πραγματοποιηθεί το 48o Δεθνές rally Ιστορικών Αυτοκινήτων, το τελευταίο τετραήμερο του Σεπτεμβρίου.
Οργανωτής της εκδήλωσης είναι η ΦΙΛ.Π.Α.(Φίλοι του Παλαιού Αυτοκινήτου) που σήμερα βρέθηκε στην περιοχή παρουσία του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα κ. Παν. Νάνου με τους υπεύθυνους και το ειδικό αυτοκίνητο που έχουν για την οργάνωση των διαδρομών πραγματοποιώντας χαρτογράφηση των δρόμων και των σημείων που θα περάσουν τα αυτοκίνητα.
Σε δήλωσή του ο κ. Νάνος ανέφερε:
"Στους ειδικούς προτείναμε την ειδική διαδρομή του ιστορικού δρόμου Καρδίτσης – Αγρινίου με έναρξη τη διασταύρωση των δρόμων στη θέση «Μελισσομάντρια» - Στάση Μεσενικόλα – Μονή Κορώνας μέχρι την Πλαζ Λαμπερού ακολουθώντας όμως τον παλιό δρόμο που είναι δίπλα στη λίμνη. Η πρόταση έγινε άμεσα αποδεκτή και από τους ειδικούς της ΦΙΛΠΑ σχολιάστηκε θετικά η ομορφιά του τοπίου και μπήκε ως ειδική αγωνιστική διαδρομή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ίδια διαδρομή έγινε συνάντηση με τον Δ/ντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Δ.Κουτρουμάνο και με υπηρεσιακούς παράγοντες έγινε επίσκεψη στο δρόμο, με σκοπό την ένταξη του δρόμου στο ΕΣΠΑ και την αποκατάσταση του ανατόλικού παραλίμνιου που 20 χρόνια τώρα είναι σε εγκατάλλειψη και δεν ίδρωνε το αυτί κανενός!
Στο 48o Δεθνές rally Ιστορικών Αυτοκινήτων συμμετέχουν ιστορικά αυτοκίνητα από την Ελλάδα, βαλκανικές και ευρωπαϊκές και άλλες χώρες, γεγονός που προβάλλει την λίμνη Πλαστήρα διεθνώς.
Εκτός αυτού είναι πραγματικά είναι μία σημαντική ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι του ιστορικού αυτοκινήτου σπάνια μοντέλα, τα οποία ζουν χάρη στο πάθος των ιδιοκτητών τους".

karditsalive.net