Tα τρία πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, αρμοδιότητας του Δήμου Καρδίτσας, θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο, με την επανέναρξη των σχολειών, υποστήριξε, μιλώντας στο KarditsaLive.Net, ο δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος.
Ο λόγος για το πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Φαναρίου, απέναντι από το γήπεδο του Αστέρα, και τα άλλα δύο που εδρεύουν στις Τοπικές Κοινότητες Αγίων Θεοδώρων και Καλλιθήρου.
Το πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής στην Καρδίτσα είναι ήδη έτοιμο, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται για την χρήση του από παιδιά όλων των ηλικιών και το μόνο που πιθανόν να χρειαστεί είναι η ανανέωση των διαγραμμίσεων κατά την διάρκεια του καλοκαιριού για να είναι πιο ευκρινείς.
Ειδικά για το συγκεκριμένο πάρκο μιλήσαμε και με τον υπεύθυνο αυτού κ. Γιώργο Παύλου, που μας είπε ότι όλος ο εξοπλισμός είναι συντηρημένος και επαρκής και στο διάστημα που έκλεισε λόγω της καραντίνας ξεκίνησαν και συνεχίζουν τώρα να γίνονται οι απαραίτητες μικροπαρεμβάσεις που απαιτούνται ετησίως.
Το θετικό, μας είπε ο κ. Παύλου είναι ότι πολλά σχολεία ενδιαφέρθηκαν για να το επισκεφθούν αλλά δυστυχώς αρκετές από αυτές τις επισκέψεις αναβλήθηκαν όταν έκλεισαν τα σχολεία.
Για τα άλλα δύο περιφερειακά πάρκα ο κ. Τσιάκος μας είπε ότι θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και υπενθύμισε πως και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων έχουν λάβει πάγια προκαταβολή και καλό θα ήταν να φροντίσουν για κάποιες παρεμβάσεις καθαρισμού με κόψιμο χόρτων κ.λπ.
Σε κάθε περίπτωση, κατέληξε, ο προγραμματισμός είναι τα κυκλοφοριακά πάρκα του Δήμου να είναι επισκέψιμα και λειτουργικά τον Σεπτέμβριο, καθώς θα έχουν και ρόλο στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

KarditsaLive.Net