Με προβλήματα που εντοπίστηκαν σε Δημοτικά σχολεία, ξεκίνησε ο νέος κύκλος των μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Καρδίτσας.
Οι ισχυρές χιονοπτώσεις και ο ολικός παγετός που κυριάρχησαν τις προηγούμενες ημέρες στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής μας, επηρέασαν σημαντικά τη ροή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αφού ανεστάλη η λειτουργία  όλων των σχολείων για μια εβδομάδα.
Αυτή η αναγκαστική «εμπλοκή», είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιαστούν τεχνικά θέματα την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας τους μετά την καθιερωμένη εορταστική διακοπή, αλλά τα περισσότερα από αυτά αντιμετωπίστηκαν στην πορεία του ωρολογίου εκπαιδευτικού προγράμματος που στην πλειονότητα των Διδακτηρίων εξελίχθηκε κανονικά.
Υπήρξαν όμως και παράπονα για ελλιπή αποχιονισμό δρόμων, πεζοδρομίων και προαυλίων που είχε συνέπεια να δημιουργηθούν στρώματα πάγου γύρω από σχολικά συγκροτήματα, ή και μέσα σε αυτά τα οποία εγκυμονούσαν κινδύνους ατυχημάτων.
Ειδικότερα, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κα Έφη Μητσιάδη μας ενημέρωσε ότι ως επί το πλείστον τα προβλήματα σχετίζονταν με ελλείψεις σε πετρέλαιο που προέκυψαν καθώς σε όλες τις ημέρες των χιονοπτώσεων και του ισχυρού παγετού, (δηλαδή μέχρι και την Δευτέρα 14/1/2019) τα συστήματα θέρμανσης σε όλα τα σχολεία του Νομού, λειτουργούσαν με τους θερμοστάτες στους +10 βαθμούς Κελσίου, για να μην παγώσουν τα υδραυλικά συστήματα. Σε κάποια από αυτά λοιπόν που τέλειωσαν τα πετρελαϊκά αποθέματα, ο ανεφοδιασμός καθυστέρησε να ολοκληρωθεί.
Πάντως, λόγω τεχνικού ζητήματος σήμερα δεν λειτούργησε το Δημοτικό Σχολείο Καλλιφωνίου, ενώ κλειστά παρέμειναν τα Δημοτικά Σχολεία Ανθηρού και Αργυρίου στην Αργιθέα όπου είναι πολύ μεγάλος ο όγκος του χιονιού και οι συνθήκες είναι πολικές. Το Δημοτικό Σχολείο Πετρωτού λειτούργησε καθώς ο δάσκαλός διαμένει στο χωριό.
Μετάθεση ωραρίου έγινε στο Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο Ρεντίνας, όπου τα μαθήματα έγιναν από τις 10πμ μέχρι 2μμ.
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα λειτούργησαν όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού μας όπως μας είπε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ. Μιχάλης Παπανούσκας, ενώ μέχρι το μεσημέρι ο ίδιος δεν είχε λάβει καμία ειδοποίηση για κάποιο ζήτημα.
Σε επαφή που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας κ. Κωσταντίνο Ξυλομένο, επισήμανε ότι πράγματι παρουσιάστηκαν προβλήματα σε Δημοτικά Σχολεία τα οποία ήταν όμως μικρά και αντιμετωπίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους, στην διάρκεια της ημέρας.
Ο κ. Ξυλομένος υπογράμμισε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν ενημερωθεί οι Διευθυντές για την προμήθεια αλατιού προκειμένου να καλύψουν παγωμένες επιφάνειες στα Διδακτήρια.
Να σημειωθεί ότι το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αρτεσιανού είχε «κρατήσει» νερά από το λιωμένο χιόνι των τελευταίων ημερών και χρειάστηκε παρέμβαση για την απομάκρυνσή τους.
Τόσο ο Δήμος Καρδίτσας, όσο και οι Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας βρίσκονται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν νέων προβλημάτων που δημιουργηθούν από το νέο - ηπιότερο μάλλον - κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να «χτυπήσει» την περιοχή μας τις επόμενες ώρες.  

karditsalive.net