O Δήμος Λίμνης Πλαστήρα επιλέχτηκε ανάμεσα από 10.000 Δήμους της Ευρωπαϊκή Ένωσης που έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα WIFI4EU-CALL 2 και θα υπογράψει σύντομα το μνημόνιο συνεργασίας για τη χρηματοδότηση του έργου παροχής δωρεάν πρόσβασης των πολιτών στο Διαδίκτυο (Internet) μέσω ασύρματης πρόσβασης (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους.

Το έργο θα εκτελεστεί μέσω κουπονιού χρηματοδότησης του προγράμματος WiFi4EU. Με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ο Δήμος θα ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία εύρεσης του αναδόχου υλοποίησης του έργου, με το οποίο μπορούν να κατασκευαστούν μέχρι και 30 σημεία ελεύθερης ασύρματης πρόσβασης (Wi-Fi) στο διαδίκτυο.

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα WiFi4EU απευθύνεται στους πολίτες και στους επισκέπτες πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι θα μπορούν να έχουν δωρεάν ασύρματη διαδικτυακή πρόσβαση σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες και κέντρα υγείας.

Με το έργο αυτό και με την αναγνώριση της επάρκειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα κάνει ένα ακόμη βήμα προς την ψηφιακή εποχή.

Ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη του Δήμου στο Πρόγραμμα WiFi4EU και την αποτελεσματικότητα του προσωπικού του Δήμου στην προσπάθεια αξιοποίησης κάθε δυνατότητας για ενίσχυση των ψηφιακών δυνατοτήτων, που στόχο έχουν τη βελτίωση της ψηφιακής καινοτομίας και την παροχή προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών στους δημότες και επισκέπτες του Δήμου.