Στον ορισμό νομικού εκπροσώπου, προκειμένου να διερευνηθούν οι νομικές ενέργειες που μπορεί να προβεί ο Δήμος Μουζακίου για το θέμα της μόλυνσης που προκαλεί εργοστάσιο-τυροκομείο στην περιοχή της Λαζαρίνας, προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή.

Η συγκεκριμένη απόφαση είχε ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 20ης Ιουλίου, κατόπιν εισηγήσεως του δημάρχου κ. Φάνη Στάθη, ύστερα από ενημέρωση της Τοπικής Κοινότητας Λαζαρίνας για χρόνια προβλήματα από τον τρόπο λειτουργίας του εργοστασίου.

Η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στον ορισμό της δικηγόρου και πλέον έχει ξεκινήσει από μέρους της η διαδικασία ελέγχου της υπόθεσης και προσδιορισμού των απαραίτητων νομικών ενεργειών που θα διασφαλίσουν την αποφυγή της μόλυνσης και την υγειονομική ασφάλεια των κατοίκων της Λαζαρίνας, μέσω της ορθής και βάση των επιβαλλόμενων κανόνων λειτουργίας του εργοστασίου αλλά και τα συμφέροντα του Δήμου.

Σε δηλώσεις του στο KarditsaLive.Net ο δήμαρχος κ. Φάνης Στάθης υποστήριξε πως ο Δήμος Μουζακίου, στα όρια των δυνατοτήτων, καθώς βασική αρμοδιότητα επί του θέματος έχουν οι υγειονομικές υπηρεσίες και η περιφέρεια (ήδη από τον Μάρτιο του 2020 η περιφέρεια έχει επιβάλει βαρύ πρόστιμο), θα κάνει ότι είναι δυνατόν, για να αλλάξουν τα δεδομένα και να διαφυλαχθεί η υγεία και η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, πρόσθεσε, που μας ενδιαφέρει πολύ η λύση του και είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε όλες τις ενέργειες που μας επιτρέπει ο νόμος. Δεν θέλουμε να κλείσει, είπε, το εργοστάσιο αλλά θέλουμε να λειτουργήσει υπό συνθήκες που δεν θα μολύνουν και δεν θα προκαλούν προβληματισμό και τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων.

Π.Κ., karditsaLive.Net