Μέσα στο Φεβρουάριο θα επαναλειτουργήσει σε κανονικούς ρυθμούς η Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Καρδίτσας, όπως τόνισε στο KarditsaLive.Net, σε σχετική ερώτηση που του υποβάλλαμε, ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Βάιος Βαρελάς.
Συγκεκριμένα μας ανέφερε ότι ήδη έχουν σταλεί στο υπουργείο τα ονόματα των δύο παιδιάτρων για να ολοκληρωθεί ο διορισμός τους, καθώς όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες έχουν τελειώσει. Με την παρουσία τους, πρόσθεσε, θα έχουμε τρεις μόνιμους παιδιάτρους, συν έναν που είναι από μετακίνηση, αριθμός που θα επιτρέψει την κανονική λειτουργία της κλινικής. Παράλληλα, σημείωσε επί του θέματος, θα επιδιώξουμε να έρθει και ένας επικουρικός γιατρός εφόσον υπάρχει στη λίστα.
Αυξημένα κρούσματα γρίπης αλλά όχι Η1Ν1
Ακολούθως ο κ. Βαρελάς μας είπε ότι στο νομό μας δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση μορφή επιδημίας γρίπης, πόσο μάλλον του στελέχους Η1Ν1. Σαφώς, υπογράμμισε, λόγω εποχής τα κρούσματα διαφόρων ειδών γρίπης, κυρίως ιογενούς μορφής είναι αυξημένα, σε φυσιολογικές τιμές για το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε και τις καιρικές συνθήκες, αλλά διαπιστωμένο κρούσμα Η1Ν1 στο νομό μας δεν υπάρχει.
Υπήρξε ένα περιστατικό που ήρθε από τα Τρίκαλα το οποίο και μεταφέρθηκε στη Λάρισα, ενώ ένα δεύτερο άτομο από το γειτονικό νομό που προσήρθε στη ΜΕΘ την Κυριακή, δεν διαπιστώθηκε ότι νοσεί από το προαναφερθέν στέλεχος και ήδη έχει φύγει από το νοσοκομείο Καρδίτσας.
Τέσσερα άτομα στη ΜΕΘ
Παρόλα αυτά η ΜΕΘ δεν είναι άδεια καθώς φιλοξενεί τέσσερις Καρδιτσιώτες ασθενείς που κρίθηκε αναγκαίο, λόγω των επιπτώσεων να νοσηλευτούν σε αυτή, χωρίς να έχει διαπιστωθεί ούτε εδώ η ύπαρξη του Η1Ν1. Σε γενικές γραμμές η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται ελεγχόμενη.

karditsalive.net