Συστάσεις, κυρίως για την χρήση μάσκας, έφεραν οι έλεγχοι που έγιναν στην λαϊκή αγορά της Καρδίτσας από το μεικτό κλιμάκιο Δήμου και περιφέρειας που επιτηρούσε την διαδικασία σχεδόν σε όλη τη διάρκειά της.
Όπως τόνισε στο KarditsaLive.Net ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Σχορετσανίτης οι συστάσεις αφορούσαν κυρίως αγοραστές καθώς υπήρξε ένα ποσοστό περίπου στο 20% που δεν φορούσε μάσκα. Αντίθετα οι  πωλητές τήρησαν όλα τα προβλεπόμενα, τόσο σε ότι αφορά μάσκες και γάντια, όσο και στις αποστάσεις των πάγκων και την ύπαρξη απολυμαντικού.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό της λαϊκής ήταν η μειωμένη κίνηση, μία κατάσταση που είναι συνηθισμένη τον Αύγουστο αν και επισημάνθηκε ότι απουσίαζαν τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, πιθανότατα θορυβημένα από την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, τόσο πανελλαδικά όσο και σε επίπεδο νομού.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα και θα δοθεί επιπλέον βαρύτητα όχι μόνο στην τήρηση των μέτρων αλλά και στην ύπαρξη των απαραίτητων αδειών από τους συμμετέχοντες στη λαϊκή.

KarditsaLive.Net