Σε πραγματική γιορτή για την Καρδίτσα εξελίχτηκε η πρώτη «Λευκή Νύχτα» που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα, το Επιμελητήριο και το Δήμο.
Πραγματικά χιλιάδες Καρδιτσιώτες κατέκλυσαν το ιστορικό κέντρο της πόλης ενώ το σύνολο σχεδόν των καταστημάτων παρέμεινε ανοιχτό αρκετά μετά τις 11 το βράδυ.
Ειδικά σε κεντρικό πεζόδρομο και πλατεία ο κόσμος δημιούργησε το αδιαχώρητο και πάρα πολλοί μπήκαν μέσα στα καταστήματα που φρόντισαν να έχουν σημαντικές προσφορές. Το πώς πήγε η αγοραστική κίνηση θα το μάθουμε τις επόμενες ημέρες αλλά αν κρίνουμε από το γεγονός ότι οι περισσότεροι συμπολίτες κυκλοφορούσαν με τσάντες καταστημάτων μάλλον το εγχείρημα από πλευράς κατανάλωσης κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο.
Και ως event πάντως πήγε πολύ καλά, με τα τέσσερα μουσικά σχήματα, ακόμα και αυτά που ήταν σχεδόν πάνω στο δρόμο στην Ηρώων Πολυτεχνείου και την Υψηλάντου, συγκέντρωσαν κόσμο και τον έκαναν να διασκεδάσει διατηρώντας ακόμα πιο έντονο το εορταστικό συναίσθημα.
Βεβαίως η κίνηση όσο απομακρυνόταν κανείς από το κέντρο ήταν πιο περιορισμένη, όπως και ο αριθμός των ανοιχτών καταστημάτων αλλά γενικότερα ο κόσμος βγήκε, συμμετείχε, ψώνισε και διασκέδασε, ικανοποιώντας το τρίπτυχο στόχων που είχαν θέσει οι διοργανωτές.
Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε ότι υπήρχε και μεγάλη αύξηση στην κυκλοφορία των οχημάτων,  όπως και ισχυρή παρουσία της τροχαίας.

karditsalive.net