Σε εξέλιξη η διαδικασία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων από τους δρόμους της Καρδίτσας
Η δημοτική αρχή έχει κινήσει τις διαδικασίες για 35 οχήματα. Ήδη έχουν απομακρυνθεί προς καταστροφή 4 οχήματα.
Συστηματική προσπάθεια να δώσει λύση στο πρόβλημα των εγκαταλειμμένων οχημάτων σε δρόμους της πόλης καταβάλλει η δημοτική αρχή Καρδίτσας.
Ήδη από τον Σεπτέμβριο έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες οι οποίες ωστόσο θα πρέπει να προχωρήσουν με βάση την ισχύουσα νομοθεσία για να είναι έγκυρες και αποτελεσματικές.
Ειδικότερα από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου έχουν σημανθεί 35 οχήματα ως εγκαταλειμμένα. Μετά τη σχετική σήμανση ορισμένα οχήματα τα απομάκρυναν οι ιδιοκτήτες τους.
Για 4 οχήματα ολοκληρώθηκε η διαδικασία όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις, απομακρύνθηκαν από το οδόστρωμα και οδηγήθηκαν προς καταστροφή. Επίσης υπάρχουν οχήματα για τα οποία η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σ. Αντωνίου δήλωσε: “ Η δημοτική αρχή μετά από σχετικές αναφορές πολιτών είτε και αυτοβούλως  έχει σε εξέλιξη διαδικασία εντοπισμού και απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων.
Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να επισημάνουμε πως η διαδικασία όπως προβλέπει η νομοθεσία είναι χρονοβόρα.
Κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να απομακρυνθούν τα οχήματα που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους. Θα ήθελα να τονίσω ότι οι συνδημότες που εντοπίζουν τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να τις αναφέρουν στο 2441076000 ώστε να επιλαμβάνεται η υπηρεσία”.