Τρεις προγραμματισμένες μετακινήσεις μαθητών σχολείων του ν. Καρδίτσας, στην Ιταλία, ανεστάλησαν λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων κορονοΐου στη γειτονική χώρα.
Πριν αναφερθούμε αναλυτικά θα πρέπει να πούμε πως τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο γκρουπ μαθητών σχολείου της Καρδίτσας στην Ιταλία, όπως δεν υπάρχει και γκρουπ Ιταλών μαθητών στην Καρδίτσα.
Από κει και πέρα και σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε στο KarditsaLive.Net  η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από τον Μάρτιο και μετά ήταν προγραμματισμένες τρεις μετακινήσεις. Η πρώτη αφορά στο Μουσικό Σχολείο και ήταν να γίνει τέλος Μαρτίου προκειμένου οι μαθητές να συμμετάσχουν στο μουσικό φεστιβάλ του Σαλέρνο. Στις 3 Μαΐου ήταν προγραμματισμένη μετακίνηση μαθητών του Γυμνασίου Λεονταρίου στην Μεσσίνα και στις 17 του ίδιου μήνα το 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας θα μετέβαινε στη Σαρδηνία.
Οι μετακινήσεις του Μαΐου, αφορούσαν συμμετοχή των σχολείων σε προγράμματα Erasmus και όπως και αυτή του μουσικού φεστιβάλ, οπότε, αν τελικά ισχύσει οριστική αναστολή, δεν υπάρχει και δυνατότητα επαναπρογραμματισμού, καθώς αυτά δηλώνονται και αποφασίζονται σε ότι αφορά στις ημερομηνίες στην αρχή της χρονιάς.
Βεβαίως, σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παπανούσκα δεν είναι μόνο η Ιταλία στους προορισμούς του εξωτερικού για τα Σχολεία της Καρδίτσας. Συγκεκριμένα είναι άλλες 15 μετακινήσεις που προγραμματίζονται, σε άλλες χώρες αλλά για το αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι θα ληφθεί πρωτίστως υπόψιν η ανά περίπτωση οδηγία του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) για το αν επιτρέπονται οι μετακινήσεις στις χώρες αυτές την χρονική περίοδο που είναι να γίνιε η μετακίνηση.

karditsalive.net