Κάποτε έρχεται η ώρα που θέλετε να στείλετε λουλούδια σε κάποιον που αγαπάτε και εκτιμάτε. Αυτή η κίνηση μπορεί να είναι φιλική, επαγγελματική, προσωπική, ερωτική και να υποδηλώνει πολλά, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της κάρτας που συνοδεύεται.
Αν είναι η πρώτη φορά που θέλετε να στείλετε ένα μπουκέτο λουλούδια, σας βοηθάμε λίγο δίνοντάς σας μερικά tips προκειμένου να επιλέξετε κάτι ταιριαστό στην περίσταση.
Δώστε έμφαση στο επικρατέστερο χρώμα του μπουκέτου
Το χρώμα είναι το πιο βασικό χαρακτηριστικό από ένα μπουκέτο λουλούδια, όπου με τους κατάλληλους συνδυασμούς, μπορείτε είτε να χαρίσετε στο μπουκέτο μία μονοχρωμία είτε να προσδώσετε μία διχρωμία ή τριχρωμία. Ελκυστικό και δοκιμασμένο αποτέλεσμα είναι το μωβ σε συνδυασμό με το μπλε ή το ροζ. Τα χρώματα αυτά δημιουργούν μία απαλότητα, ενώ οι πιο σκούρες αποχρώσεις είναι για πιο έντονο αποτέλεσμα και περίσταση πιο προσωπική.
Επιλογή σωστού λουλουδιού
Στα ανθοπωλεία δεσπόζουν τα τριαντάφυλλα, τα οποία δεν γίνεται να μην ξεχωρίζουν για την εμφάνισή τους και την μυρωδιά τους. Για ρομαντικές στιγμές, άλλα δημοφιλή λουλούδια είναι τα κρίνα και οι μαργαρίτες. Για επαγγελματικές υποχρεώσεις μία σύνθεση σε καλάθι είναι ό,τι πρέπει, ενώ οι γλαδιόλες χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για να ευχηθείτε συλλυπητήρια σε κάποιον.
Αν δεχθείτε λουλούδια: Να πως θα τα φροντίσετε την πρώτη μέρα
Τα λουλούδια χωρίς νερό δεν μπορούν να επιβιώσουν. Σύμφωνα με τους ειδικούς πριν τοποθετήσουμε τα λουλούδια στο βάζο, θα πρέπει να το έχουμε καθαρίσει καλά με σαπούνι, για να απομακρύνουμε τους μύκητες και τα βακτήρια. Μία καλή τακτική είναι να γεμίζετε το βάζο με καυτό νερό και να το αφήνετε για λίγο, προτού γεμίσετε με κρύο για να βάλετε την ανθοδέσμη σας.
Μαζί με την ανθοδέσμη, πάντα βρίσκουμε ένα φακελάκι, το οποίο χρησιμεύει για να απολυμανθούν τα λουλούδια και να μειώσετε το phτους. Χρησιμοποιήστε το και μην το πετάτε όπως συνήθως!
Βρείτε την σύνθεση που θα κάνετε δώρο στο αγαπημένο σας πρόσωπο, και αποστολή λουλουδιών από το κορυφαίο ανθοπωλείο στην Αθήνα. Το ανθοπωλείο eflowers είναι στη διάθεσή σας.