Βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές θα εκδηλωθούν σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με την ΕΜΥ να προειδοποιεί για πιθανές χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί πέντε με επτά μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα οχτώ με εννέα μποφόρ.
Στην Αττική τα φαινόμενα θα είναι έως καιτο απόγευμα ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις πέντε με επτά μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί τρία με πέντε μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από εννέα έως 14 βαθμούς κελσίου.
Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού συνολικά σε Μακεδονία και Θράκη. Στη Δυτική Μακεδονία η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στα Νησιά του Ιουνίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. Το θερμόμετρο θα δείξει έως και 19 βαθμούς. Στην Ήπειρο η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι έξι βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Έως 17 βαθμούς η θερμοκρασία.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται ισχυρές καταιγίδες, με τη θερμοκρασία έως 19 βαθμούς. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

naftemporiki.gr