Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτη ανοιχτά της Κω, όταν τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού.
Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δυο σκάφη συγκρούστηκαν στη μέση γραμμή ανάμεσα στην Κω και τα τουρκικά παράλια.
Βίντεο – ντοκουμέντο από το περιστατικό ανήρτησε στο Τwitter η ανταποκρίτρια της Bild στην Αθήνα, Λιάνα Σπυροπούλου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος της τουρκικής ακταιωρού ακούμπησε πάνω στο σκάφος του Λιμενικού Σώματος με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές στο ελληνικό σκάφος, ενώ μεγαλύτερες ζημιές φέρεται να προκλήθηκαν στην τουρκική ακταιωρό.
Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση από την ελληνική πλευρά για το περιστατικό, ωστόσο έρχεται εν μέσω της γενικότερης τουρκικής προκλητικότητας σε Αιγαίο και Έβρο.
Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχο σκηνικό στη θάλασσα του Αιγαίου είχε συμβεί την προηγούμενη εβδομάδα, όταν τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
Από το οπτικοακουστικό υλικό προκύπτει πως το ελληνικό σκάφος κινείται πολύ μακριά από την βάρκα με τους πρόσφυγες και ότι το πλήρωμα του τουρκικού σκάφους επιχειρεί απροκάλυπτα να το παρενοχλήσει προκειμένου να αποχωρήσει από τη θαλάσσια περιοχή.

(in.gr)