Για το μεσημέρι της Παρασκευής αναβάλλεται η ψηφοφορία στο ελληνικό Κοινοβούλιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Όπως ανακοινώθηκε από τον προεδρεύοντα στην Ολομέλεια της Βουλής, Σπ.Λυκούδη, η ψηφοφορία για τη συμφωνία θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 14:30, προκειμένου να υπάρξει χρόνος να μιλήσουν όλοι όσοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Ο μεγάλος αριθμός των βουλευτών που ζήτησαν να μιλήσουν (πάνω από 200) οδήγησε στην αναβολή της ψηφοφορίας.  Με ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η συζήτηση θα διεξαχθεί σήμερα έως τις 01:30 και θα εκκινήσει πάλι το πρωί της Παρασκευής, με την ψηφοφορία να προγραμματίζεται για αμέσως μετά.
Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο προεδρεύων στην Ολομέλεια της Βουλής, Σπύρος Λυκούδης, κάνοντας γνωστό πως απομένουν περισσότεροι από 100 βουλευτές που θέλουν να μιλήσουν.  Ερωτηματικό, προς το παρόν, αποτελεί πότε θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.
Η μάχη κορυφής Τσίπρα – Μητσοτάκη και των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών θα γίνει σήμερα καθώς έγινε γνωστό ότι θα μιλήσουν κανονικά, ασχέτως αν αύριο κλείσει η συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών, δηλαδή τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

(in.gr)