Προφυλακίστηκε ο 47χρονος γιατρός – μαϊμού, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο τριών ανθρώπων και την εξαπάτηση δεκάδων ακόμη και οπου κυκλοφορούσε με "χίλια πρόσωπα" και "δεκάδες ταυτότητες"  με βάση την κοινή απόφαση που έλαβαν πριν από λίγο ανακριτής και εισαγγελέας.
Όπως ανέφερε νωρίτερα το Capital.gr ο 47χρονος γιατρός - μαϊμού εκτιμάται ότι έχει συμπεριλάβει στο υπόμνημά του ένα περίγραμμα νομικών επιχειρημάτων και μόνον. Κι αυτό γιατί προφανώς η επιλογή τόσο η δίκη του όσο και του νομικού επιτελείου του είναι η σιωπή, ως απάντηση στο μπαράζ των δημοσιευμάτων και των στοιχείων των ερευνών που ήρθαν στη δημοσιότητα.
Άλλωστε το βασικό ζητούμενο για αυτόν είναι η μελλοντική αποδόμηση της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως… `Είναι δε κοινό μυστικό πως αυτή τη στιγμή η μη προφυλάκιση του , με βάση τις κατηγορίες είναι ένα σενάριο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.
Η αντιποίηση
Όπως ανέφερε νωρίτερα το Capital.gr το νομικό επιτελείο του γιατρού γνωρίζει πως η αντιποίηση επαγγέλματος είναι πλημμέλημα συνεπώς είναι ήσσονος σημασίας αδίκημα. Γνωρίζει επίσης πως στη δικογραφία, μετά τα όσα ανακοίνωσε η αστυνομία, υπάρχουν επιβαρυντικές καταθέσεις (πολλές μάλιστα) πως συστηνόταν ως γιατρός.
Συνεπώς εκεί είναι δύσκολος ο αντίλογος αλλά και δεν έχει τόση υπερασπιστική σημασία. Μεγαλύτερη σημασία εν προκειμένω για την υπεράσπιση έχουν δυο στοιχεία:
- Η κατηγορία της ανθρωποκτονίας: Θα ισχυριστεί πιθανόν πως δεν μπορεί να προκύψει νομικά από το αποδεικτικό υλικό, αιτιώδεις συνάφεια των δικών του ενεργειών με τον θάνατο των δυο παιδιών. Πιθανόν δε θα αναφερθεί σε διατροφική ακολουθία και όχι θεραπευτική και θα προσπαθήσει να αποσυνδέσει την όποια εμπλοκή του (ακόμα και με τη μορφή της αποδοχής εκ μέρους του της πιθανότητα σαν προξενήσει κακό, που συγκροτεί την έννοια του ενδεχόμενου δόλου) με μια φράση: "Έχω δυο ανήλικα παιδιά, θα έκανα κακό σ’ ένα παιδί;"…
-Το δεύτερο στοιχείο έχει να κάνει με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Εκεί η στόχευση προφανώς είναι να καταδειχτεί πως (με βάση την ανάλυση περιεκτικότητας που θα γίνει) δεν χορηγήθηκαν ναρκωτικά. 

capital.gr