Σε επιφυλακή παραμένουν οι αστυνομικές αρχές στα Διαβατά, όπου πρόσφυγες και μετανάστες έχουν στήσει άτυπο καταυλισμό, ύστερα από διαρροή ψευδούς πληροφορίας για άνοιγμα των συνόρων.
Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις αρμοδίων να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, αρκετοί παραμένουν εκεί από το απόγευμα της Πέμπτης. Οι πρόσφυγες και μετανάστες διαμαρτύρονται και ζητούν να τους επιτραπεί να κινηθούν προς την Ειδομένη, ώστε να περάσουν τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία και στη συνέχεια να κατευθυνθούν προς Γερμανία.
Χθες επικράτησε ένταση, όταν ομάδα περίπου 40 γυναικών, πολλές εκ των οποίων είχαν μαζί τους μικρά παιδιά, προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό, αλλα απωθήθηκε από τους αστυνομικούς. Σήμερα η κατάσταση είναι ήρεμη, αλλά αστυνομικοί παραμένουν στο σημείο.
Οι πρόσφυγες έχουν πάντως αποχωρήσει από το Σταθμό Λαρίσης στην Αττική, όπου χθες κλείσει τις σιδηροδρομικές γραμμές με αίτημα να μεταβούν στη Βόρεια Ελλάδα και από εκεί στα σύνορα. Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από Αθήνα πραγματοποιούνται πλέον κανονικά.
Μέσα στην ημέρα αναμένεται να αποκατασταθούν πλήρως όλα τα δρομολόγια του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

naftemporiki.gr