Σε πεδίο έχουν μετατραπεί οι δρόμοι των Εξαρχείων το βράδυ της Πέμπτης, όταν λίγο μετά τις 20:00 κουκουλοφόροι ξεκίνησαν τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών με μολότοφ, φωτιές, χημικά και πετροπόλεμο.
Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης πορείας μνήμης για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και το κλίμα δεν άργησε να πάρει «φωτιά».
Η ατμόσφαιρα σε όλο το κέντρο της Αθήνας είναι αποπνιχτική από τις φωτιές και τα δακρυγόνα.
Σε 27, συνολικά, προαγωγές έχει προχωρήσει η αστυνομία, για τα επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.
Στη μάχη και οι αύρες της ΕΛ.ΑΣ
Με ρίψεις νερού από τις δύο «αύρες»  επιχειρεί από τις 20:30  απέναντι στους κουκουλοφόρους η αστυνομία.
Το κλίμα μύριζε μπαρούτι
Το κλίμα μύριζε μπαρούτι από νωρίς το απόγευμα, όταν αντιεξουσιαστές άρχισαν να στήνουν οδοφράγματα στα Εξάρχεια όταν και ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος των εκδηλώσεων μνήμης για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Κουκολοφόροι έδειχναν προετοιμασμένοι για… θερμή νύχτα έχοντας εφοδιαστεί με πέτρες και μολότοφ. Μάλιστα, από τις 17:00 αντιεξουσιαστές ανέβηκαν σε ταράτσες σπιτιών στα Εξάρχεια.
Οι κουκουλοφόροι έσπαγαν πεζοδρόμια, προσόψεις πολυκατοικιών (για «πολεμοφόδια») και στήνουν οδοφραγματα, με λαμαρίνες και άλλα υλικά, ύψους δύο μέτρων, σε Τοσίτσα, Νοταρά, Στουρνάρη, Θεμιστοκλέους, Μεταξά.
Μέχρι στιγμής οι προσαγωγές έχουν φτάσει τις 27. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι είχαν προσαχθεί δέκα άτομα για επεισόδια μικρής έκτασης που σημειώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, κατά τη διάρκεια του μαθητικού-φοιτητικού συλλαλητηρίου, ενώ άλλοι 17 προσήχθησαν αργότερα.
Λίγο πριν τις 19:00 ξεκίνησε από τα Προπύλαια η πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η οποία μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Αιόλου και Σταδίου έφτασε προς το Σύνταγμα λίγο μετά τις 19:30. Εκεί υπήρχε έντονη παρουσία των ΜΑΤ. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στη Βουλή, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ κινούνταν παράλληλα με την πορεία από παράπλευρες οδούς.

(in.gr)