Τους ιατρικούς φακέλους δύο καρκινοπαθών κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού, που είχε επιδεινωθεί ραγδαία η υγεία τους και είχαν απορριφθεί τα αιτήματα αποφυλάκισης που είχαν υποβάλει, ζήτησε από το διευθυντή του νοσοκομείου των φυλακών η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με αφορμή δημοσιεύματα.
Η κ. Δημητρίου ζήτησε να εμφανίζονται  οι ασθένειες στον ιατρικό φάκελό τους, αλλά και να επισυναφθούν οι αιτήσεις αποφυλάκισης που κατέθεσαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη διατάχθηκε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες τόσο της  εισαγγελέως, όσο και των άλλων μελών του δικαστικού συμβουλίου που απέρριψαν το αίτημα αποφυλάκιση του υπερήλικα (91ετών)  καρκινοπαθούς κρατουμένου, ο οποίος αν και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ασθένειάς του, κρίθηκε ότι δεν πρέπει να αποφυλακιστεί.  
Στην πρότασή της η Εισαγγελέας ανέφερε  ότι «δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως τελικού σταδίου, καθώς δεν έχει τύχει καμίας θεραπευτικής αντιμετώπισης μέχρι σήμερα και δεν μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση της σχετικής διάταξης και να αποφυλακιστεί...»
Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, ο  91χρονος  κρατούμενος, ο οποίος πάσχει  από κακοήθες νεόπλασμα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μεταξά του Πειραιά. 
Ο δεύτερος  κρατούμενος  που έπασχε από καρκίνο στο πνεύμονα, όπως είχε αποκαλύψει το zougla gr, πέθανε λίγες ημέρες μέσα στη φυλακή μετά το βίντεο που είχε προβληθεί, όπου απηύθυνε έκκληση για βοήθεια.

naftemporiki.gr