Απροσπέλαστα, εξαιτίας του χιονιού ή και πλημμυρών, παραμένουν και το απόγευμα της Κυριακής πολλά σημεία του εθνικού κι επαρχιακού οδικού δικτύου.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. (ώρα 18:00) , η κυκλοφορία εξακολουθεί να μη διεξάγεται σε τμήματα 19 Νομών της χώρας, ενώ μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κινούνται τα οχήματα σε τμήματα 25 Νομών.
Παράλληλα, εκατοντάδες είναι οι κλήσεις στην πυροσβεστική στο Λεκανοπέδιο: Μόνο σε ένα 12ωρο (06:00-18:00) την Κυριακή, έφθασαν συνολικά τις 147 για κοπές δέντρων και τις 109 για απομακρύνσεις αντικειμένων.
Την ίδια ώρα, παραμένει και το απόγευμα σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά-Ραφήνα-Λαύριο, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Ρίου-Αντιρρίου, Αγίας Μαρίνας-Νέων Στύρων, Κεραμωτής Καβάλας-Λιμένα Θάσου, Πρίνου-Καβάλας, Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης και Κυλλήνης-Ζακύνθου.
Η «Ωκεανίδα» έχει προκαλέσει ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 16:30 το απόγευμα της Κυριακής καταγράφηκαν σε Αμοργό (84 mm), Κόρωνο Νάξου (78), Κολυμπάρι Χανίων (70), Φαλάσαρνα Χανίων (68), Σαντορίνη (48), Ασκύφου και Πλατανιά Χανίων (39), Στενή Εύβοιας (37).
Και σήμερα ιδιαίτερα έντονη είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα στο Νότιο Αιγαίο, όπου από την αρχή της ημέρας έχουν καταγραφεί περίπου 6.000 κεραυνοί, όπως μετρήθηκαν από το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.
Αρνητικές θερμοκρασίες (έως και -10,8 βαθμούς Κελσίου/Βλάστη Κοζάνης) καταγράφηκαν σε όλη τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, ενώ ισχυρότατες είναι στο Αιγαίο και κατά μήκος του Κορινθιακού κόλπου οι ριπές των ανέμων (Παξιμάδα Καρύστου 124 χλμ/ώρα, Ρωμανός Πάτρας 119, Πεντέλη 111).
Τη Δευτέρα
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
Για άλλη μια φορά τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά τμήματα της Κρήτης, όπου θα πέσουν μεγάλες ποσότητες βροχής, όπως φαίνεται και σε σχετικό βίντεο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από meteo.gr