Πρόσκληση για διαβούλευση και κατάθεση προτάσεων σχετικά με την αναβάθμιση και ολοκλήρωση του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» απέστειλε σήμερα προς όλους τους κοινωνικούς εταίρους ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.
Η «ΕΡΓΑΝΗ» δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2013 και αποτελεί μία σημαντικότερη ψηφιακή καινοτομία στο πεδίο της παρακολούθησης της αγοράς εργασίας. Στο πλαίσιο των αυξημένων αναγκών της αγοράς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ανακοίνωσε ότι προχωράει στην αναβάθμισή της σε στρατηγικό εργαλείο για την τόνωση της απασχόλησης και τον έλεγχο και τη νομιμότητα στην αγορά εργασίας.
Η διαδικασία της διαβούλευσης ξεκινάει άμεσα με συναντήσεις του κ. Βρούτση με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και θα ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2019 ενσωματώνοντας τις προτάσεις των εταίρων στο τελικό σχέδιο για την αναβάθμιση του συστήματος.
Το δεύτερο βήμα είναι η νομοθετική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση του συστήματος που αναμένεται – σύμφωνα με το υπουργείο - να ολοκληρωθεί στο τέλος του Οκτωβρίου 2019.
«Προχωρούμε σε ένα ακόμη ‘ψηφιακό άλμα’ με την αναβάθμιση και ολοκλήρωση του συστήματος ‘Εργάνη’ μέσα από την απλοποίησή του, την ενιαιοποίηση των λειτουργιών του και την ενίσχυση των επιχειρησιακών και αναλυτικών του δυνατοτήτων» δήλωσε ο κ. Βρούτσης. Όπως τόνισε, απώτερος στόχος είναι η ανάδειξη του συστήματος «σε κεντρικό εργαλείο του υπουργείου για τον σχεδιασμό ορθολογικών και αποδοτικών πολιτικών για την τόνωση της απασχόλησης στην χώρα μας, την προστασία των εργαζομένων και την σημαντική μείωση της γραφειοκρατίας.

naftemporiki.gr