Στις 14 Σεπτεμβρίου χτυπά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, ωστόσο μεγάλη είναι η ανησυχία γονέων και εκπαιδευτικών για τις αποστάσεις στις τάξεις.
Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής Στέλλα Βαλαβάνη μιλώντας στην εκπομπή «Koινωνία Ώρα MEGA» σημείωσε πως με τις χθεσινές εξαγγελίες δεν απαντήθηκαν βασικά ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς. Ειδικότερα, όπως είπε, το σημαντικότερο ζήτημα έχει να κάνει με τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη – αίτημα της Ομοσπονδίας είναι 15 παιδιά ανά τάξη.
Αναφερόμενη μάλιστα σε σκίτσο που είχε αναρτήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Γκ. Μαγιορκίνης, τόνισε ότι «όσα σκίτσα και να μας δείξουν, καταλαβαίνουμε ότι δεν γίνεται τον Μάιο να είχαμε 15 μαθητές και τώρα να έχουμε 25 και παρόλα αυτά να έχουμε την ίδια ασφάλεια στις τάξεις».
Ενώ σημείωσε πως με 15 παιδιά ανά τάξη θα υπήρχε μεγαλύτερη ευχέρεια να αναπληρωθούν και τα μαθησιακά κενά της περυσινής χρονιάς.
Έθεσε επίσης θέματα που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα των σχολείων.
Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Θανάσης Κικινής, τόνισε ότι βασικό ζητούμενο είναι ο μικρός αριθμός μαθητών ανά τάξη, θέμα το οποίο αναδείκνυαν μάλιστα το προηγούμενο διάστημα και οι λοιμωξιολόγοι. «Τώρα μας λένε ότι δεν έχει σημασία ο μικρός αριθμός μαθητών, αλλά η χρήση μάσκας» σχολίασε.
Αναρωτήθηκε «ποια είναι η ασφάλεια που θεωρεί το υπουργείο Παιδείας ότι θα παρέχεται κάτω από αυτές τις συνθήκες» και σημείωσε πως «θα έπρεπε να έχει γίνει μέγιστη προσπάθεια ώστε να εξευρεθούν χώροι για να λειτουργήσουν τμήματα με μικρότερο αριθμό μαθητών».
«Γίνεται μια επικοινωνιακού χαρακτήρα διαχείριση παρά ουσιαστική συζήτηση», είπε, ενώ έθεσε και άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα χωριστά διαλείμματα και τη λειτουργία του ολοήμερου.
Εκπαιδευτικοί και γονείς θα πρέπει να έχουν πολύ καλή συνεργασία, κατέληξε, γιατί αυτοί είναι που θα κληθούν να «βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά αυτό το δύσκολο διάστημα».

(in.gr)