Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έσπασε σήμερα το φράγμα των 10.000 νεκρών από τη νόσο Covid-19 φθάνοντας στους 10.056 θανάτους, έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο, αφού τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 671 νέοι θάνατοι.
Η πολιτεία παραμένει μακράν η πλέον πληγείσα στις ΗΠΑ, ακόμα κι αν ο κυβερνήτης της υπογραμμίζει ότι επιβεβαιώνεται η επιβράδυνση των ρυθμών εξάπλωσης της πανδημίας.
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο είπε σήμερα πως «τα χειρότερα» της κρίσης του νέου κοροναϊού έχουν «περάσει» στην πολιτεία, καθώς οι αριθμοί καταδεικνύουν την επιβράδυνση του ρυθμού των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία.
«Τα χειρότερα πέρασαν, εάν συνεχίσουμε να είμαστε έξυπνοι» και να τηρούμε τα μέτρα απομόνωσης, είπε ο Κουόμο, σπεύδοντας, ωστόσο, να συμπληρώσει:
«Εάν κάνουμε κάτι ανόητο, θα δείτε τα νούμερα αυτά να καταγράφουν άνοδο από αύριο κιόλας».
Ο Άντριου Κουόμο, που συνεργάζεται στενά με τους κυβερνήτες του Νιου Τζέρσεϊ και του Κονέτικατ για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού, είπε, επίσης, ότι θα ανακοινώσει ένα συντονισμένο πλάνο για την επανέναρξη λειτουργίας των επιχειρήσεων και των σχολείων.

(in.gr)