Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στο κέντρο της Μόσχας σήμερα, κοντά στην έδρα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB, γράφει η εφημερίδα Izvestia, επικαλούμενη μια πηγή.
Νωρίτερα σήμερα, μια αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι άκουσε πυροβολισμούς στο ίδιο σημείο, ενώ βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν πάνοπλους αστυνομικούς να τρέχουν στους δρόμους κοντά στα κεντρικά γραφεία της FSB.
Σύμφωνα με την FSB, ο δράστης εξουδετερώθηκε, τα στοιχεία του ταυτοποιούνται.
Ειδικές δυνάμεις με αυτόματα όπλα αναπτύχθηκαν στην περιοχή, ενώ η αστυνομία την απέκλεισε και ζήτησε από τους πολίτες να απομακρυνθούν.
Πέντε ασθενοφόρα εθεάθησαν να αναχωρούν από το σημείο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.
Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Μόσχα "τρομοκρατική ενέργεια", μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο RT, με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ υποπτεύονται ότι το περιστατικό με τους πυροβολισμούς ενδεχόμενως σχεδιάστηκε για να συμπέσει με την ομιλία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για να τιμήσει την ημέρα των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)