Με τα κρούσματα του κορονοϊού διεθνώς να έχουν ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, ο πλανήτης έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στην ανακάλυψη του εμβολίου εκείνου που θα χαρίζει ανοσία στον πληθυσμό, ώστε να μπει ένα τέλος στην πανδημία που έχει «γονατίσει» υγεία και οικονομία, εδώ και μήνες. 

Παρά την αρνητική εξέλιξη με τα εμβόλια των εταιρειών AstraZeneca και Johnson & Johnson, των οποίων οι κλινικές δοκιμές ανεστάλησαν λόγω επιπλοκών σε εθελοντές, μια άλλη εταιρεία, η Pfizer, προχώρησε ήδη στη μαζική παραγωγή των δικών της εμβολίων για τον κορονοϊό, με στόχο να διοχετευθούν σε όλο τον κόσμο, εφόσον οι κλινικές δοκιμές αποδειχτούν επιτυχημένες και οι Αρχές των χωρών δώσουν έγκριση για την κυκλοφορία τους. 

Η εταιρεία έδωσε, μάλιστα, στη δημοσιότητα και βίντεο μέσα από το εργοστάσιο παραγωγής, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό κάθε άτομο θα χρειάζεται δύο δόσεις του εν λόγω εμβολίου. 

O ελληνικής καταγωγής CEO της εταιρείας, Άλμπερτ Μπούρλα, έχει δηλώσει πως αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία προβλέπει να ζητήσει επείγουσα έγκριση για το εμβόλιό της από τις αμερικανικές αρχές την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. 

"Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής. Υποθέτοντας ότι τα δεδομένα θα είναι θετικά, η Pfizer θα ζητήσει επείγουσα έγκριση χρήσης στις Ηνωμένες Πολιτείες λίγο αφού περάσουμε το στάδιο της ασφάλειας, στη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας του Νοεμβρίου", αναφέρει χαρακτηριστικά σε επιστολή του, ενώ τονίζει ότι το εμβόλιο θα πρέπει να είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και να μπορεί να διασφαλιστεί η ποιότητά του, προτού βγει στην αγορά. 

ethnos.gr