Απίθανο θα πρέπει να θεωρείται το σενάριο εφαρμογής του VAR με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Όπως όλα δείχνουν και με βάση τις εκτιμήσεις των ανθρώπων που χειρίζονται την υπόθεση η εφαρμογή του Video Assistant Referee θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Την περασμένη Παρασκευή «έπεσαν» υπογραφές στην σύμβαση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής με εταιρεία τηλεπικοινωνιών, που θα αναλάβει την τοποθέτηση των οπτικών ινών στα γήπεδα. Η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα και σε συνδυασμό με τις συνθήκες που επικρατούν σε κάποια γήπεδα, θεωρείται απίθανο να είναι έτοιμο το VAR στην αρχή του πρωταθλήματος. Εάν δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα στην καλύτερη των περιπτώσεων το VAR θα μπορέσει να τεθεί σε εφαρμογή μετά την 3η αγωνιστική της Super League 1.

Σε γήπεδα όπως το «Καραϊσκάκη» και το ΟΑΚΑ δεν υπάρχει δυσκολία ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για εγκαταστάσεις όπως εκείνες σε Ξάνθη, Βόλο, Ηράκλειο και Περιστέρι. 

Οι άνθρωποι της FIFA θα επιθεωρήσουν την πρόοδο των εργασιών σε διαδικασία που απαιτεί δύο εβδομάδες για την ολοκλήρωσή της και εφόσον δεν διαπιστώσουν πρόβλημα θα δοθεί η απαραίτητη πιστοποίηση.

Την ίδια στιγμή, η προετοιμασία των γραφείων στο Μαρούσι όπου θα μεταφερθούν τα γραφεία της ΚΕΔ συνεχίζεται. Όσον αφορά το κόστος εγκατάστασης του VAR για το οποίο η συμφωνία είναι πενταετούς διάρκειας, αυτό θα αγγίξει τα 12 εκατ. ευρώ.

naftemporiki.gr