Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του, νίκησε με 3-1 την Μπεσίκτας στην (άδεια) Τούμπα και πήρε πανηγυρική πρόκριση στην επόμενη (γ΄) προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.
Ο «Δικέφαλος», με αποκάλυψη τον 18χρονο Τζόλη που πέτυχε 2 γκολ, περιμένει πια τον επόμενο αντίπαλο, ελπίζοντας σε μια βατή κλήρωση που θα του επιτρέψει να ελπίζει ότι θα φτάσει ως τα πλέι οφ, για να διεκδικήσει συμμετοχή στους ομίλους.
Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα με την επιτυχία της εξασφάλισε, στη χειρότερη περίπτωση, θέση τους ομίλους του Europa League, αν δεν προχωρήσει άλλο στην κορυφαία διοργάνωση της UEFA.
Ο Τζόλης έστειλε δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα (7΄, 24΄) με έξοχα γκολ, ενώ μετά από δική του ασίστ το ίδιο έκανε ο Πέλκας στο 30΄, με τον ΠΑΟΚ να «κλειδώνει» τη νίκη-πρόκριση από το πρώτο ημίωρο.
Η Μπεσίκτας «απάντησε» με τον Λάριν στο 37ο λεπτό, που μείωσε σε 1-3, ενώ στο 41΄ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το τέταρτο τέρμα, όταν ο Άκπομ νικήθηκε από τον Ερσίν, από τα 11 βήματα, στο πέναλτι που είχε κερδίσει ο ίδιος.
Σε χαμηλότερο ρυθμό, σε σχέση με το πρώτο, κινήθηκε το δεύτερο ημίχρονο. Οι ομάδες φάνηκαν απειλητικές σε δυο-τρεις περιπτώσεις, όμως τόσο ο Ζίφκοβιτς, όσο και ο Ερσίν έδειξαν καλά αντανακλαστικά, με συνέπεια να μη διαφοροποιηθεί το σκορ.

naftemporiki.gr