Ο Ολυμπιακός άφησε δύο βαθμούς στον Βόλο απέναντι στην ομώνυμη ομάδα, η οποία υποχρέωσε τους «ερυθρόλευκους» σε «λευκή» ισοπαλία στο Πανθεσσαλικό στάδιο, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής.
Η πειραϊκή ομάδα είναι επικεφαλής στην κατάταξη, όμως αν ο ΠΑΟΚ νικήσει αύριο στην Τούμπα τον Ατρόμητο το τέλος του χρόνου θα τη βρει στη δεύτερη θέση, πίσω από τον «Δικέφαλο».
Ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις αποφάσεις του εκ Πέλλας διαιτητή Βασίλη Φωτιά, ο οποίος κατόπιν υπόδειξης του βοηθού του και συνεννόησης με το VAR ακύρωσε γκολ του Σουντανί στο 17΄, σε φάση που ο Αλγερινός επιθετικός φαίνεται να καλύπτεται.
Ακόμη, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου υπήρξε μία περίπτωση που θα συζητηθεί αρκετά καθώς ο Φεράρι σταμάτησε με σώμα και χέρια τον Ελ Αραμπί στην περιοχή του Βόλου, αλλά σφύριγμα δεν ακούστηκε.
Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στο 29΄ ο Λοβέρα πήρε τη θέση του Μπρούνο και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκερέρο αντικατέστησε τον Σουντανί.
Στο 52ο λεπτό ο Σεμέδο παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ με το στήθος, μετά από σέντρα του Λύρατζη και άστοχη έξοδο του Σα, αλλά από το σημείο εκείνο και ύστερα ο αγώνας ήταν μονόλογος.
Στο 63΄ ο Ελ Αραμπί απέτυχε με κοντινή κεφαλιά, στο 68΄ σουτ του ίδιου μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι και στο 72΄, από εκτέλεση φάουλ του Λοβέρα χτύπησε στη συμβολή των δοκών, με τη συμβολή και του γκολκίπερ Γκαραβέλη.
Στο 72΄ μια κεφαλιά του Μπα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι και έξι λεπτά αργότερα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έκανε την επανεμφάνισή του ύστερα από δέκα μήνες και πέντε μέρες μετά τον τραυματισμό του τον περασμένο Φεβρουάριο, στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.
Οι τελικές διαδέχονταν η μία την άλλη για τον Ολυμπιακό, με τον Ελ Αραμπί να αστοχεί στο 82΄ μετά την πάσα του Λοβέρα, τον Γκερέρο να μιμείται τον συμπαίκτη του με κεφαλιά στο 84΄ και τον Τσοκάνη να βρίσκει την μπάλα σωτήρια στο 88΄ στο σουτ του Μπουχαλάκη.
Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χριστοδουλόπουλος παραλίγο να σκοράρει στην επιστροφή του, όμως το πλασέ που επιχείρησε ύστερα από έξοχη κατέληξε κόρνερ, αφού απέκρουσε ο Γκαραβέλης.

naftemporiki.gr