Ο Ολυμπιακός έπαιξε «σαν τη γάτα με το ποντίκι» τον ΠΑΟΚ στο β΄ ημίχρονο, αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να φύγει αήττητος από το Καραϊσκάκη (1-1), στο μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Super League.
Οι Θεσσαλονικείς διεύρυναν το αήττητο σερί τους για 47ο ματς εντός των συνόρων και, πλέον, το ερώτημα που υπάρχει είναι ποια ομάδα θα μπορέσει να τους νικήσει στην κανονική περίοδο, εάν λάβει κανείς υπόψη του ότι στο 2ο γύρο θα φιλοξενήσουν στην Τούμπα τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.
Όπως έγινε και πέρυσι στο Φάληρο έτσι και σήμερα ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος για 60 λεπτά, αλλά πολύ περισσότερο στην επανάληψη που δεν άφησε τον ΠΑΟΚ... να πάρει ανάσα. Στο ντέρμπι του περασμένου πρωταθλήματος οι «ασπρόμαυροι» έφυγαν με το «διπλό», ενώ εφέτος με τον ένα βαθμό, που έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς θα πρέπει να αισθάνονται απόλυτα ικανοποιημένοι.
Το ματς είχε πολύ γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημά του, με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί στην κατοχή της μπάλας στα πρώτα 15 λεπτά και να προσπαθεί κυρίως με τον Βαλμπουενά να γίνει απειλητικός. Ένα σουτ του Γάλλου κι ένα ψαλιδάκι από το ύψος της περιοχής έφυγαν άουτ, όπως και το συρτό του Γκιλιέρμε.
Μετά το 15΄ ο ΠΑΟΚ άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς, βελτιώθηκε πάρα πολύ στον τομέα της κυκλοφορίας της μπάλας και κατάφερε στο διάστημα που είχε τον έλεγχο του ματς να προηγηθεί με τον Ίνγκασον στο 29΄, μετά το φάουλ που εκτέλεσε ο Ντάγκλας Αουγκούστο και την προσωρινή απόκρουση του Σα.
Ο ρυθμός έπεσε για 10 λεπτά στη συνέχεια και στο τελευταίο πεντάλεπτο ο αγώνας άνοιξε και πάλι, με τον ΠΑΟΚ να γίνεται πολύ απειλητικός με τον Σφιντέρφσκι που καθυστέρησε κι έδωσε τη δυνατότητα στον Σεμέντο να απομακρύνει.
Ο Ολυμπιακός μπήκε πάρα πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο κι από τα πρώτα λεπτά έδειξε τις διαθέσεις του. Οι παίκτες του Μαρτίνς μπορεί να μην έκαναν ευκαιρίες, αλλά ήταν μόνιμα σε θέση επίθεσης, με τους Θεσσαλονικείς να μην έχουν καμία σχέση με την ομάδα που κυριάρχησε στο γήπεδο μετά το 20ό λεπτό.
Η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 65΄. Ο Ποντένσε ανατράπηκε καθαρά από τον Γιαννούλη στην περιοχή κι ο διαιτητής Σάντσεθ υπέδειξε το πεντακάθαρο πέναλτι. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε ψύχραιμα κι «έγραψε» το 1-1. Ο Γάλλος, όμως, στάθηκε άτυχος καθώς ένιωσε ένα τράβηγμα στο πόδι κι αντικαταστάθηκε από τον Γκερέρο.
Συνέχισε να πιέζει ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ που δεν... υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο και στο 69΄ ο Σουντανί έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν εντελώς αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι απέτυχε να σκοράρει με κεφαλιά. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν νέα κλασική ευκαιρία στο 79΄ με τον Ζίφκοβιτς να διώχνει εντικτωδώς την κοντινή προβολή του Ελ Αραμπί.

naftemporikil.gr