Η Σιμόνα Χάλεπ είναι η «βασίλισσα» του Λονδίνου για το 2019...

Η Ρουμάνα τενίστρια, νούμερο 7 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, νίκησε πολύ εύκολα με 2-0 (6-2, 6-23) την Σερένα Γουίλιαμς (Νο 10) στον τελικό του Γουίμπλεντον κι έγινε η πρώτη αθλήτρια από τη βαλκανική αυτή χώρα που το κατάφερε στο απλό Γυναικών.

Η 27χρονη Χάλεπ χρειάστηκε μόλις μία ώρα για να φτάσδει στη νίκη απέναντι στη διάσημη αλλά όχι και διάγουσα την πρώτη αθλητική νοεότητά της Γουίλιαμς.

Παράλληλα, έφτασε στον δεύτερο τίτλο της καριέρας της σε τουρνουά της σειράς Γκραν Σλαμ ύστερα από τρεις συμμετοχές σε τελικό, μετά το Αυστραλιανό Όπεν το 2018 και το Ρολάν Γκαρός της ίδιας χρονιάς, το οποίο και κατάκτησε.

Η σπουδαία Σερένα Ουίλιαμς, λίγο πριν κλείσει τα 38 χρόνια της συμμετείχε για 11η φορά στον τελικό του σπουδαίου τουρνουά στο Λονδίνο, αλλά δενν κατάφερε να προσθέσει στο παλμαρέ της τον όγδοο τίτλο στην αγγλική πρωτεύουσα.

Ταυτόχρονα, έχασε την ευκαιρία για τον 24ο προσωπικό τίτλο σε τουρνουά Γκραν Σλαμ, με τον οποίο θα ισοφάριζε το απόλυτο ρεκόρ που κατέχει η Αυστραλή Μάργκαρετ Κορτ.

naftemporiki.gr