Ο πιο γνωστός Μπόνο μέχρι σήμερα είναι ο ένας και μοναδικός τραγουδιστής τον U2.

Μόνο που λίγη από τη δόξα του ονόματος του Ιρλανδού έχει κλέψει ο Μαροκινός Γιασίν Μπόνο, ο οποίος αν και αναπληρωματικός τερματοφύλακας στην Σεβίλλη παίζει βασικός στο Europa League κι αφού απέκρουσε πέναλτι του Χιμένες στον προημιτελικό με την Γούλβς, έπιασε τα άπιαστα με την Γιουνάιτεντ και οδήγησε την ομάδα του στον τελικό.

Ο δανεικός από την Χιρόνα τερματοφύλακας έκανε το ματς της ζωής του, ο Μαρτιάλ, ο Γκρίνγουντ, ο Ράσφορντ, ο Φερνάντες δεν μπόρεσαν να τον νικήσουν (με εξαίρεση το πέναλτι στο 9' από τον τελευταίο) και η Σεβίλλη με τα γκολ των Σούσο (ισοφάρισε στο 26') και Ντε Γιόνγκ (στο 78' στην πρώτη τελική των Ισπανών στο 2ο ημίχρονο!!!) πήρε την πρόκριση στον τελικό!

Αυτός ήταν ο 3ος χαμένος ημιτελικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέτος (Κύπελλο, Λιγκ Καπ οι άλλοι δύο), ενώ η Σεβίλλη συνέχισε το αήττητο σερί της σε ημιτελικούς του Europa League.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τους «κόκκινους διαβόλους» οι οποίοι μπήκαν με σκοπό να καθαρίσουν το ματς και μόλις στο 7' κέρδισαν πέναλτι με τον Φερνάντες να πετυχαίνει δύο λεπτά αργότερα το 0-1! Οι Άγγλοι έκλεβαν συνεχώς μπάλες και έβγαιναν σε αντεπιθέσεις, όμως Φρεντ, Μαρτιάλ αστόχησαν και στο 26' ήρθε η ισοφάριση.

Ο Ρεγκιλόν, κορυφαίος της Σεβίλλης στο πρώτο μέρος, έκανε την σέντρα ο Μαγκουάιρ κι ο Γουίλιαμς ήταν αλλού για αλλού κι ο Σούσο από κοντά νίκησε τον Ντε Χέα για το 1-1...

Από το 30' και μετά η Γιουνάιτεντ πίεσε για ένα δεύτερο γκολ και κάπου εκεί άρχισε το σόου του Γιασίν Μπόνο, ο οποίος αν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός θα είχε επιστρέψει στην Χιρόνα.

Ο Μαροκινός απέκρουσε όλα τα σουτ των παικτών της Γιουνάιτεντ και στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου κατέβασε κυριολεκτικά τα ρολά...

Στα πρώτα 45 δευτερόλεπτα έδιωξε με τον μηρό το πλασέ του Γκρίνγουντ, στο 49' απομάκρυνε με τις γροθιές το σουτ του Μαρτιάλ και στο 52' μέσα σε 30 δευτερόλεπτα νίκησε σε δύο ανεπανάληπτα τετ α τετ τον Γάλλο!

Ο Λοπετέγκι βλέποντας την ομάδα του να έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο, άλλαξε την επιθετική του τριπλέτα και μπορεί φάσεις να μην έκανε, αλλά με την πίεση που άσκησαν οι Μουνίρ, Βάσκες, Ντε Γιονγκ, μπόρεσε να μην απειλείται ιδιαίτερα για να έρθει η φάση που έψαχνε στο 78'.

Ο Νάβας βρήκε το χώρο από τα δεξιά, έκανε την σέντρα με τους Μαγκουάιρ, Λίντελοφ να κοιτούν τη μπάλα να καταλήγει στον κεφάλι του Ντε Γιονγκ κι ο Ολλανδός από κοντά πέτυχε το 2-1! Η απόλυτη εφαρμοφή του άγραφου νόμου που λέει πως όταν δεν βάζεις γκολ, το... δέχεσαι.

Ο Σόλκσιερ είχε 20 λεπτά με τις καθυστερήσεις για να αντιδράσει, έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο... 85', η ευκαιρία ισοφάρισης δεν ήρθε ποτέ και η Σεβίλλη βρέθηκε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σαχτάρ, Ίντερ (αύριο στις 22:00 ο δεύτερος ημιτελικός).

Σεβίλλη (Χουλέν Λοπετέγκι): Μπόνο, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ρεγκιλόν, Χεσούς Νάβας, Φερνάντο, Μπανέγα, Χορδάν (87’ Γκούντελι), Σούσο (75’ Βάσκες), Οκάμπος (55’ Μουνίρ), Εν-Νεσίρι (55’ Ντε Γιονγκ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Μαγκουάιρ, Λίντελοφ, Γουίλιαμς (87’Φοσού-Μενσά), Γουάν-Μπισάκα, Φρεντ, Πογκμπά, Μπρούνο Φερνάντες, Γκρίνγουντ (90’+2’ Γκρίνγουντ), Ράσφορντ, Μαρσιάλ.