Η πίεση στην UEFA γίνεται όλο και πιο έντονη: πλέον, σχεδόν όλες οι Ομοσπονδίες ζητούν να αναβληθεί το EURO 2020 προκειμένου τα εθνικά πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν με την ελάχιστη κανονικότητα.
Ο πρόεδρος Αλεξάντερ Τσέφεριν, πάντως, προς το παρόν αντιστέκεται και η θέση του είναι ακόμη κατανοητή: για να δημιουργήσει μια διοργάνωση που θα τη «μοιραστούν» 12 ευρωπαϊκές χώρες, έπρεπε πρώτα να δημιουργήσει μια ισχυρή οργανωτική μηχανή, που θα εναρμονιζόταν με όλους τους διαφορετικούς νόμους και θα επέτρεπε την οργανωτική διαχείριση.
Επιπροσθέτως, ο Σλοβένος παράγοντας δεν μπορεί να παραβλέψει ένα γιγαντιαίο κύκλο εργασιών, ο οποίος εκτιμάται σε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή μια αύξηση 600 εκατομμυρίων σε σχέση με τη διοργάνωση του 2016.
Συνεπώς, οι αντιστάσεις είναι περισσότερο από κατανοητές αλλά κάθε ημέρα που περνάει οι κίνδυνοι μιας ενδεχόμενης αναβολής γίνονται όλο και πιο συγκεκριμένοι, αφού και η ιδέα διεξαγωγής της τελικής φάσης πίσω από κλειστές πόρτες δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη στα σοβαρά.

naftemporiki.gr