Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη αλλά η Σλόβαν Μπρατισλάβας την πρόκριση στους ομίλους του Europa League...
Ο «Δικέφαλος» νίκησε με 3-2 στην Τούμπα τους Σλοβάκους, αλλά η ήττα με 0-1 στο πρώτο παιχνίδι, από το λάθος του Πασχαλάκη, αποδείχθηκε καταδικαστική για τον πρωταθλητή Ελλάδας.
Η Σλόβαν άνοιξε το σκορ με τον Μντβλέντεφ στο 38΄ αλλά ο ΠΑΟΚ πέτυχε δυο γκολ στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τους Λημνιό (49΄) και Σφιντέρσκι (50΄).
Η Σλόβαν ισοφάρισε στο 62΄ με τον Ντε Μάρκο αλλά ο ΠΑΟΚ πέτυχε το τρίτο γκολ 87΄ με τον Γιαννούλη, όμως παρά τις ευκαιρίες που είχε δεν βρήκε το τέταρτο γκολ, που θα σήμαινε την πρόκριση.
ΑΕΚ
Η ΑΕΚ έφτασε κοντά σε μια ιστορική πρόκριση αλλά δεν τα κατάφερε και αποχαιρετά το Europa League με ψηλά το κεφάλι και νίκη 2-0 επί της Τραμπζονσπόρ στην Τραπεζούντα.
Η εντός έδρας ήττα με 1-3 στο ΟΑΚΑ, στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ, αποδείχθηκε καταδικαστική για την ελληνική ομάδα, που με υπηρεσιακό προπονητή τον Νίκο Κωστένογλου.
Στο 24΄ ο Ολιβέιρα πίεσε τον Ιβανίλντο αναγκάζοντάς τον να κάνει λάθος και ο Λιβάια πλάσαρε ιδανικά για το 0-1. Στο 30΄ ο Όμπι Μίκελ ανέτρεψε τον Ολιβέιρα στην περιοχή και ο Μάνταλος έγραψε το 0-2.
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Λιβάια έβγαλε κάθετη στον Ολιβέιρα, ο Τσακίρ πρόλαβε να αποκρούσει και στη συνέχεια ο Νόβακ απέκρουσε πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο απειλητικά στο β΄ ημίχρονο και στο 54΄ είχαν δοκάρι σε προσπάθεια του Νουακαέμε. Στο 73΄ ο Μπάρκας πραγματοποίησε απίθανη απόκρουση στο σουτ του Παρμάκ, ενώ οι παίκτες της ΑΕΚ έδειχναν να ξεμένουν από δυνάμεις.
Στο 80΄ ξανά ο Μπάρκας σταμάτησε τον Νουακαέμε και στην αμέσως επόμενη φάση (81΄) ο Λόπες έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Σέρλοτ.
Η ΑΕΚ δεν άντεξε να κυνηγήσει ένα τρίτο γκολ ως το τέλος, ενώ ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ελντερ Λόπες στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

naftemporiki.gr