Το πρώτο, εξαιρετικό 25λεπτο έδωσε στη Λάρισα το προβάδισμα που ήθελε για να αιφνιδιάσει τον Αστέρα Τρίπολης. Αυτό χρησιμοποίησε και ως «όπλο» στην πορεία του ματς, για να πάρει εντέλει το προβάδισμα πρόκρισης στη φάση των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, κερδίζοντας με 3-2 την ομάδα του Γιώργου Παράσχου.
Το χορό άνοιξε ο Ντέλετιτς στο 5′, με κούρσα από τον κεντρικό διάδρομο και εκτέλεση με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ στο 18′ ο ίδιος παίκτης πέτυχε κι άλλο τέρμα, το οποίο όμως ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, μετά από υπόδειξη του βοηθού Σίπκα. Οι γηπεδούχοι έφτασαν σε δεύτερο γκολ στο 22′, με εκτέλεση φάουλ του Ζίζιτς, στην οποία ο Αθανασιάδης είχε κακή αντίδραση δεδομένου όχι μόνο ότι η μπάλα πήγε στη γωνία που κάλυπτε, αλλά και με συρτό σουτ.
Ο Αστέρας ανέβασε την απόδοση του, χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει την εστία της ομάδας του Τζιανλούκα Φέστα μέχρι το 43′ της αναμέτρησης. Τότε οι Αρκάδες μείωσαν το σκορ με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του Τσιλιανίδη. Έλα όμως που το ημίχρονο δεν έκλεισε στο 2-1, αφού δύο λεπτά αργότερα ο διαιτητής Σέζος έδειξε επίσης λανθασμένα την άσπρη βούλα, όταν θεώρησε πως ο Αθανασιάδης ανέτρεψε τον Ντέλετιτς στην έξοδό του, εκτίμηση στην οποία το ριπλέι της φάσης δεν τον δικαίωσε. Ο Φατιόν ανάλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-1
Στο δεύτερο μισό οι Αρκάδες ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοσή τους. Στο 56′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία, όταν ο Γκοίκοβιτς απομάκρυνε λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή μετά το πλασέ του Μανιά, και τελικά στο 65′ ο Κυριακόπουλος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Μανιά να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι και να κάνει ένα καταπληκτικό τακουνάκι για το τελικό 3-2.
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Θεσσαλούς να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη, αποκτώντας ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, και φυσικά προσδίδοντας μεγάλο ενδιαφέρον στη ρεβάνς της Τρίπολης.
Λάρισα (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόφσκι, Ζίζιτς, Σικάβκα (80′ Πίτι), Νούσιος (61′ Νούνιτς), Σεσέροβιτς (75′ Μπαργκάν), Γκοΐκοβιτς, Φατιόν.
Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (82′ Ρόλε), Φερνάντεζ (67′ Δουβίκας), Μανίας.

(in.gr)