Πάνω από 100 ληστείες και κλοπές, σε διαφορές περιοχές της Αττικής, αλλά και σε Βοιωτία και Εύβοια, κατηγορείται ότι διέπραξε η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, μετά από πολύμηνη έρευνα.
Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, χθες το πρωί σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, συνελήφθησαν δύο μέλη της, Έλληνες, ηλικίας 26 και 31 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή στην οργάνωση 22χρονου, ήδη έγκλειστου σε φυλακή, ενώ ταυτοποιήθηκαν κι αναζητώνται, δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης, άλλοι τέσσερις συνεργοί τους, όλοι Έλληνες.
Στην ίδια επιχείρηση συνελήφθη και 44χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές, σωματική βλάβη, αντίσταση, απειλή και εξύβριση.
Όπως προέκυψε, η εν λόγω εγκληματική οργάνωση, που αποτελείτο από τουλάχιστον 10 άτομα, δραστηριοποιείτο από τις αρχές του 2018 και διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές σε διαφόρων ειδών στόχους, καθώς και κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.
Η δράση τους εκτείνετο σε περιοχές της Δυτικής (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα, Μαγούλα, Περιστέρι) και Βορειοανατολικής Αττικής (Μαρούσι, Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Ιωνία, Λυκόβρυση, Καπανδρίτι), του Πειραιά (Νίκαια), της Βοιωτίας (Θήβα, Σχηματάρι, Οινόη) και της Εύβοιας.
Στην πράξη, τα μέλη της σπείρας, κινούμενα βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες με κλεμμένα αυτοκίνητα, εντόπιζαν τους στόχους τους και, αφού κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, μαντήλια και γάντια, έκαναν επιθέσεις σε σπίτια, καταστήματα και οδηγούς οχημάτων, με την απειλή ή χρήση μαχαιριών, κατσαβιδιών και άλλων εργαλείων.
Κατά τη διάπραξη των ληστειών, δεν δίσταζαν να ασκήσουν βία στα θύματά τους, σε περιπτώσεις που αυτά αντιστέκονταν.
Επιπλέον, για να καταστήσουν δυσχερή τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές Αρχές, χρησιμοποιούσαν στις μεταξύ τους επικοινωνίες κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών, ενώ έκαιγαν τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 101 ληστείες και κλοπές, και συγκεκριμένα:
    24 ληστείες σε βάρος οδηγών πεζών και οδηγών οχημάτων
    10 ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων
    εννέα ληστείες σε κατοικίες
    τρεις ληστείες σε εταιρείες
    ληστεία σε Σταθμό Διοδίων
    38 κλοπές αυτοκινήτων
    επτά κλοπές από καταστήματα και εταιρείες
    επτά κλοπές από οχήματα
    κλοπή από κατοικία
    απόπειρα κλοπής από ΑΤΜ με έκρηξη μέσω διοχέτευσης αερίου.
Με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ συρροή, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εμπρησμό και παράβαση του Νόμου περί όπλων, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

naftemporiki.gr