Ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων εντοπίστηκε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΑΣ.
Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, εκ των οποίων ένας ανήλικος.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με αλλοδαπούς που καταρτίζουν και διακινούν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε μετανάστες έναντι χρηματικής αμοιβής, έγινε έρευνα σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής
Διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν εγκαταστήσει στο εσωτερικό του πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, αποτελούμενο από ψηφιακά μέσα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, γραφική ύλη και αναλώσιμα υλικά, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 221 διαβατήρια και βίζες διαφόρων χωρών, πλήθος δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, πέντε κινητά τηλέφωνα και 1.480 ευρώ.
Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, για πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

naftemporiki.gr