Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής οδηγήθηκαν χθες ένας 37χρονος άνδρας και μια 36χρονη, φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν ισάριθμες αποφάσεις από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για κλοπή. Ο άνδρας και η γυναίκα συνελήφθησαν προχθές από αστυνομικούς, αφού είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους, από την Εισαγγελία του Βόλου, με τον άνδρα να έχει καταδικαστεί σε 14 μήνες φυλάκιση για κλοπή, τον περασμένο Μάιο από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Ο κατηγορούμενος είχε δικαστεί ερήμην, ενώ στη συνέχεια δεν είχε ασκήσει έφεση, με αποτέλεσμα η ποινή να καταστεί εκτελέσιμη και να περάσει την πόρτα της φυλακής.

Η 36χρονη επίσης είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση ενός έτους για κλοπή το 2016, ενώ η έφεση που υπέβαλλε για να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής της απορρίφθηκε, και έτσι οδηγήθηκε στη φυλακή. Σημειώνεται πως τόσο ο 37χρονος, όσο και η 36χρονη, που δεν κατέβαλλαν τα χρήματα της μετατροπής της ποινής τους ώστε να αφεθούν ελεύθεροι, αναμένεται να παραμείνουν κρατούμενοι για παραπάνω από έναν μήνα, λόγω των ευνοϊκών διατάξεων του ισχύοντος νόμου.

Σε μια ακόμη περίπτωση φυγόποινου που συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς στο Βόλο, ο 50χρονος, κατά του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση φυλάκισης δύο ετών από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, αφέθηκε ελεύθερος. Ο συλληφθείς είχε καταδικαστεί για υπόθεση ναρκωτικών, και έκτοτε κυκλοφορούσε ως φυγόποινος, μέχρι και χθες. Τελικά κατέβαλλε ποσό της τάξης των 90 € πληρώνοντας το υπόλοιπο της ποινής του που ήταν εννέα μέρες και αφέθηκε ελεύθερος.

magnesianews.gr