Είχαν διαπράξει τέσσερις κλοπές σε ισάριθμες οικίες τον Δεκέμβριο του 2018 στη Μαγνησία, ενώ είχαν και μία απόπειρα κλοπής και προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τους έκρινε ένοχους και τους επέβαλε ποινές φυλάκισης 4 χρόνων στον καθένα, χωρίς αναστολή, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και χωρίς μετατροπή.
Αποτέλεσμα είναι, οι δύο εκ των τριών κατηγορούμενων, που ήταν παρόντες στη δίκη, να οδηγηθούν στη φυλακή, όπου μάλιστα ήδη βρίσκεται ο ένας εκ των δύο, εκτίοντας ποινή.
Πρόκειται για έναν 23χρονο και έναν 22χρονο, καθώς και έναν 24χρονο (απών από τη δίκη) που κατηγορούνταν για κλοπή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα.
Οι δύο παρόντες κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν στις απολογίες τους ότι διέπραξαν τις κλοπές και μάλιστα ζήτησε ο ένας να τον βάλουν στο ίδιο κελί με τον άλλον, στη φυλακή…
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το μεσημέρι της 17ης Δεκεμβρίου του 2018 οι δράστες είχαν διαρρήξει παράθυρο μονοκατοικίας στο Φυτόκο Βόλου και είχαν κλέψει κοσμήματα, τρεις σταυρούς, μία βέρα, ένα μονόπετρο, ένα σετ μαργαριταριών, λίρες Αγγλίας, καθώς και μετρητά 3.000 ευρώ. Επίσης είχαν κλέψει ένα τάμπλετ, σακίδια πλάτης και δύο κινητά τηλέφωνα. Την ίδια ημέρα το πρωί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχαν διαρρήξει οικία στον Βόλο και είχαν κλέψει σκουλαρίκια με διαμαντάκια, άγνωστης αξίας, ενώ στις 15 Δεκεμβρίου του 2018 είχαν διαρρήξει την μπαλκονόπορτα οικίας στις Αλυκές Βόλου και είχαν κλέψει ένα βραχιόλι, ένα κολιέ, σκουλαρίκια και ρολόγια, συνολικής αξίας 600 ευρώ. Την 1η Δεκεμβρίου του 2018 είχαν διαρρήξει το παράθυρο οικίας στον Ριζόμυλο και είχαν κλέψει 6 χρυσές λίρες, μία αλυσίδα, δαχτυλίδια, σταυρούς, σκουλαρίκια, συνολικής αξίας 15.000 ευρώ, καθώς και μετρητά αξίας 2.100 ευρώ.
Στον 24χρονο απόντα από τη δίκη επιβλήθηκε επιπλέον ποινή φυλάκισης ενός μήνα, καθώς είχε βρεθεί να κατέχει και μικρή ποσότητα κάνναβης.
Τις κλοπές είχε εξιχνιάσει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ενώ σε νομότυπη έρευνα που είχε διενεργηθεί στην οικία του 23χρονου, αλλά και στην κατοχή του 22χρονου είχε βρεθεί και κατασχεθεί μέρος των κλαπέντων αντικειμένων, τα οποία και είχαν αποδοθεί στους νόμιμους δικαιούχους.

e-thessalia.gr