Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους χθες στον ανακριτή, τα δύο αδέλφια 64 και 67 χρονών και ο 41χρονος που συνελήφθησαν ξημερώματα της Κυριακής και κατηγορούνταν για διακίνηση περίπου 500 δόσεων ηρωίνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορούμενων παρουσίασε αποφάσεις προηγούμενων Δικαστηρίων, σύμφωνα με τις οποίες οι κατηγορούμενοι είναι εξαρτημένοι στις ναρκωτικές ουσίες, κάτι που συνηγόρησε στην απόφαση του ανακριτή να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι να γίνει η δίκη τους. Ως περιοριστικοί όροι, τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, να εμφανίζονται μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους και εγγυοδοσία 5.000 € για τον κάθε κατηγορούμενο.
Οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους επέστρεφαν με ταξί από την Αθήνα και σε αστυνομικό έλεγχο που έγινε στα διόδια της Πελασγίας διαπιστώθηκε ότι έκρυβαν στον πρωκτό τους συνολικά τρεις συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, βάρους 99,75 γραμμαρίων, ενώ κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 50 €.
Το ραντεβού με Αλβανό στην Αθήνα, όπου αγόρασαν την ηρωίνη, είχε κλείσει ο 64χρονος, αδελφός του 67χρονου και στη συνέχεια ο δεύτερος με τον 41χρονο πήγαν στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Βόλου για να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα. Αφού εμφανίστηκαν στο ραντεβού με τον αλλοδαπό και αγόρασαν τα ναρκωτικά, οι δύο κατηγορούμενοι πήραν ταξί για να επιστρέψουν στον Βόλο, αλλά για κακή τους τύχη οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών τους είχαν στήσει καρτέρι.
Μετά τη σύλληψη των δύο, οι αστυνομικοί εντόπισαν και τον τρίτο συνεργό τους και σε νομότυπες έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ηλεκτρονική ζυγαριά, ένα ναρκωτικό χάπι και 2,5 διαδερμικά έμπλαστρα.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δύο πρώτοι για να πάρουν το λεωφορείο για Αθήνα και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

magnesianews.gr