Νέα μεγάλη απάτη μέσω του διαδικτύου (facebook) με θύμα Βολιώτισσα ασφαλίστρια εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Η Βολιώτισσα φέρεται να μετέφερε σε τραπεζικούς λογαριασμούς του «εγκέφαλου» της απάτης το συνολικό ποσό των 36.320 ευρώ. Ο «εγκέφαλος» παραμένει άγνωστος, ωστόσο από την αστυνομική έρευνα που διήρκησε μήνες ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός διακομιστή, που όμως δεν συνελήφθη.
Πρόκειται για έναν 38χρονο Νιγηριανό, κάτοικο Θεσσαλονίκης, που αναζητείται.
Η απάτη φέρεται να άρχισε να εκτυλίσσεται τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο «εγκέφαλος», αλλοδαπός, αγνώστων λοιπών στοιχείων, είχε επικοινωνήσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την 58χρονη Βολιώτισσα. Συστήθηκε ως υψηλόβαθμο στέλεχος του Στρατού των ΗΠΑ, υπεύθυνος για τις ιατρικές δαπάνες των αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία… Ο άγνωστος άρχισε να έχει επικοινωνία με τη Βολιώτισσα μέσω του facebook από τις 8 Σεπτεμβρίου του 2018 και μέχρι τις 22 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, πείθοντάς τη να συνεργαστούν πάνω σε ζητήματα ασφάλισης ιατρικών υλικών του αμερικανικού Στρατού. Ωστόσο προκειμένου να επιστεγαστεί αυτή η συνεργασία τους, ο άγνωστος έπεισε τη Βολιώτισσα να του καταβάλλει σταδιακά διάφορα ποσά, για τα διαδικαστικά των συμβάσεων ασφάλισης (συμβόλαια), τα οποία φυσικά και θα της επιστρέφονταν μαζί με το συνολικό αντίτιμο του συμβολαίου.
Ο άγνωστος φέρεται να χρησιμοποίησε ψεύτικο προφίλ στο facebook και κατόρθωσε να αποκτήσει την εμπιστοσύνη της Βολιώτισσας, η οποία σταδιακά φέρεται να του μεταβίβασε μέσω τραπεζικών λογαριασμών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, το ποσό των 36.320 ευρώ… Μάλιστα πολλά από τα ποσά μεταβιβάστηκαν και μέσω διεθνούς ιδιωτικής εταιρείας μεταφοράς χρημάτων. Επίσης ποσό 4.000 ευρώ από το συνολικό φέρεται να μεταβιβάστηκε σε έναν 38χρονο Νιγηριανό, που εκτελούσε καθήκοντα διακομιστή του απατεώνα «εγκεφάλου» και ο οποίος φέρεται να διέμενε στη Θεσσαλονίκη. Ο Νιγηριανός αναζητήθηκε, αλλά δεν βρέθηκε και δεν συνελήφθη.
Τον περασμένο Νοέμβριο ο «εγκέφαλος» φέρεται να ζήτησε από την 58χρονη το επιπλέον ποσό των 20.000 ευρώ για τα έξοδα συμβασιοποίησης, αλλά η Βολιώτισσα φαίνεται πως αντιλήφθηκε πως κάτι συνέβαινε και όταν αρνήθηκε, ο άγνωστος φέρεται να την απείλησε ότι θα τη βλάψει σωματικά και ότι θα αναρτούσε προσωπικά της δεδομένα στο διαδίκτυο… Τότε η παθούσα, στις 27 Νοεμβρίου, κατάγγειλε την απάτη στην Αστυνομία και άρχισε η έρευνα με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βόρειας Ελλάδας. Αναζητήθηκε το αποτύπωμα (ip) μέσω του διαδικτύου του προφίλ του facebook του άγνωστου, για να αποκαλυφθεί τελικά ότι ήταν ψεύτικο… Η αναζήτηση συνεχίζεται, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν η Βολιώτισσα να χάσει 36.320 ευρώ…

e-thessalia.gr