Αποχωρούν, αύριο Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, από το μπλόκο αλλά δεν υποχωρούν από τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους οι αγρότες της Καρδίτσας.
Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα, σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε από το Δ.Σ. της ΕΟΑΣΚ, στο κιόσκι που έχει στηθεί εδώ και έξι μέρες στον παράπλευρο δρόμο της Ε-65, στο Δέλτα, ενώ ταυτόχρονα καταγγέλθηκε, για άλλη μια φορά, η χρήση αστυνομικών δυνάμεων από την κυβέρνηση, που εδώ δεν επέτρεψαν να ανέβουν τα τρακτέρ στον αυτοκινητόδρομο ενώ σε άλλες περιοχές, όπως η Κρήτη, υπήρξαν και προπηλακισμοί αγροτών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστα Τζέλλα.
Ο κ. Τζέλλας υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση έγινε για βασικά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και κυρίως οι τιμές στα βαμβάκι και το κόστος παραγωγής και οι αγρότες που συμμετείχαν, καταφέρουν να τα αναδείξουν σε όλη τη χώρα.
Παράλληλα άφησε αιχμές για όλους τους συναδέλφους τους που δεν συμμετείχαν, λέγοντας πως θα μπορούσαν να επιτύχουν πολύ περισσότερα από την ανάδειξη αν επέλεγαν να μην παρακολουθούν τις κινητοποιήσεις αλλά να συμμετάσχουν σε αυτές.
Ακόμα έριξε μομφή στην κυβέρνηση και κυρίως στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη, λέγοντας πως αρνήθηκε τον διάλογο με τους αγρότες και μιλά για όλα τα άλλα θέματα από κανάλι σε κανάλι, πέραν αυτών που άπτονται της αρμοδιότητάς του και απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.
Τόνισε ακόμα πως οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν τη λύση των προβλημάτων τους μέχρι την τελική δικαίωση και κάλεσε όλο τον αγροτικό κόσμο του νομού να παραστεί την ερχόμενη Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στη Λάρισα στη συνεδρίαση της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων.
Επίσης, σημείωσε ότι δεν τους φοβίζουν τα αγροτοδικεία, παρότι υπάρχουν δύο μέσα στον Ιανουάριο που αφορούν σε αγρότες της Καρδίτσας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τους αγρότες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, όσο και τους φορείς αλλά και τον απλό κόσμο που τους συμπαραστάθηκαν.

karditsalive.net