Ο Κενυάτης Τζον Κιπκορίρ Κόμεν αναδείχθηκε νικητής στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ύστερα από δυνατό συναγωνισμό με τον Φελισιέν Μουχιτίρα από τη Ρουάντα, καθώς ο πρώτος τερμάτισε σε 2 ώρες 16 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα και ο δεύτερος Αφρικανός σε 2:16:43.
Τρίτος ήταν ο πρωταθλητής Ελλάδας Κώστας Γκελαούζος, που διανύοντας την κλασσική διαδρομή σε χρόνο 2:19:01 σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για Έλληνα αθλητή και ταυτόχρονα κατάκτησε για τρίτη συνεχή χρονιά τον τίτλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου, με δεύτερο τον Παναγιώτη Καραΐσκο.
Με τη νίκη του Κόμεν συνεχίστηκε η κενυατική κυριαρχία που ξεκίνησε από το 2001 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με εξαίρεση το 2003 και το 2011 που κέρδισαν Τανζανός και Μαροκινός δρομέας, ενώ το 2015 πρώτος ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης, αλλά τότε δεν είχαν κληθεί από τον ΣΕΓΑΣ επίλεκτοι ξένοι αθλητές.
Στον διεθνή Μαραθώνιο Γυναικών πρώτευσε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Ελευθερία Πετρουλάκη με 2:45:50, επίδοση που συνιστά ατομικό ρεκόρ, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Αικατερίνη Ασημακοπούλου και στην τρίτη η Παναγιώτα Τραγάκη.
Στο Μαραθώνιο Γυναικών ο ΣΕΓΑΣ δεν είχε προσκαλέσει «ελίτ» αθλήτριες από το εξωτερικό.

naftemporiki.gr