Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, «παγώνει» τις 14 και πλέον βουλευτικές τροπολογίες που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Φάμελλος μιλώντας στη Βουλή ανέφερε πως εξ’ αρχής το υπουργικό συμβούλιο είχε αποφασίσει ότι σε αυτά που είναι να νομοθετηθούν, δεν θα γίνουν αποδεκτές οι βουλευτικές τροπολογίες.
«Αυτή είναι η γραμμή μας και γι' αυτό μπορεί να μην γίνουν δεκτές» τόνισε χαρακτηριστικά. Η εξέλιξη αυτή έφερε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν καταθέσει τις τροπολογίες, οι οποίοι έχουν αρχίσει να παίρνουν τον λόγο ένας ένας για να υποστηρίξουν πως δεν είναι «φωτογραφικές».
Αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ για τις τροπολογίες που δεν έγιναν δεκτές
Στο μεταξύ λίγο νωρίτερα υπήρξε αντιπαράθεση ανάμεσα στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να μην γίνει δεκτή καμία βουλευτική τροπολογία.
Αν και στην αίθουσα της Ολομέλειας, παρόντες ήταν μόνο κυβερνητικοί βουλευτές, μέλη της κυβέρνησης και κάποιοι βουλευτές του Ποταμιού, δημιουργήθηκε ένταση όταν αντέδρασαν βουλευτές που από χθες είχαν καταθέσει σειρά τροπολογιών προς ρύθμιση διαφόρων εκκρεμοτήτων.
Στη σημερινή συνεδρίαση γίνεται η κύρωση συμφωνίας της χώρας μας με την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν και Πρωτοκόλλου της Ναγκόγια για την πρόσβαση στους γενετικούς πόρους.
Αύριο Πέμπτη στην Ολομέλεια εισάγονται ο νέος Ποινικός και ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, που πέρασαν ήδη από την αρμόδια Επιτροπή, στην οποία δεν προσήλθε καν η ΝΔ ενώ αποχώρησαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτός από το Ποτάμι.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, υπογραμμίζοντας ότι οι Κώδικες είναι αποτέλεσμα μιας μακράς διαδρομής, δηλαδή, του έργου των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών που επεξεργάστηκαν τις μεταρρυθμίσεις, απέδωσε τη στάση της αντιπολίτευσης σε πολιτική σκοπιμότητα.

ethnos.gr